Basisschool Sinte Maerte

IceMelz eco® dooikorrels voor Basisschool Sinte Maerte

Nu we de eerste maanden van deze winter achter de rug hebben is het een goed moment om een tussenbalans van deze winter op te maken! Vele ondernemers, eigenaren, directeuren van zorginstellingen, scholen en kinderopvang zien nu wat de gevolgen zijn geweest van het gebruik van strooizout als gladheidsbestrijding voor de vloeren van hun gebouwen en instellingen.

Deze week was René A.M. de Jong, producent van IceMelz eco op bezoek bij Paul Kerkhofs, directeur van Basisschool Sinte Maerte, één van de scholen van INOS (stichting voor katholiek onderwijs in Breda). Paul Kerkhofs is op zoek naar alternatieven voor het gebruik van strooizout. De zout- en pekelresten door het gebruik van strooizout, binnengedragen door honderden kleine voetjes van leerlingen, hadden een grote schade aan de vloer veroorzaakt. Stoppen met strooizout leek een logische keuze maar een school moet natuurlijk een veilige entree bieden.

“IceMelz eco is prima oplossing voor dit soort nare problemen” volgens René A.M. de Jong. IceMelz eco is zout- en chloridevrij en tast daarom kostbare houten vloeren en trappen, tapijt en de op scholen vaak gebruikte linoleum vloeren niet aan. “IceMelz eco is dé gladheidsbestrijder die geen metalen aantast, de groenvoorziening niet beschadigd en ook volledig onschadelijk is voor mens en dier” vervolgt René. En door de veel effectievere werking van IceMelz eco, is het in gebruik niet duurder dan simpel strooizout.

Directeur Paul Kerkhofs van Sinte Maerte is blij met de geboden oplossing. De school gebruikt IceMelz eco voor de rest van de winter om gladheid te bestrijden zonder dat de vloeren verder worden aangetast.

IceMelz eco wordt in Europa gedistribueerd door de firma ChemPoint en lokale dealers in heel Nederland.